Германец, осъден за тровене на храната на колегите си в продължение на няколко години беше осъден да плати обезщетение на стойност над 1 милион евро, предаде АП.

През март миналата година 59-годишният Клаус О., чието име не се съобщава поради германските закони, беше осъден на доживотен затвор, след като съд в западния град Билефелд го призна за виновен в опит за убийство.

През януари един от пострадалите – млад мъж – почина четири години, след като беше отровен и изпадна в кома. Две други жертви понесоха получиха сериозни увреждания на бъбреците. Осъденият сипвал в храната и напитките на колегите си живак и други вредни вещества в продължение на няколко години.

Днес съд в Билефелд присъди на роднините на починалия да бъде изплатено обезщетение от 580 000 евро. Друг техен колега, който загубил бъбрек, получава половин милион евро. Съдиите решиха също, че извършителят трябва да плати пропуснатите ползи, причинени от загубените възнаграждения на пострадалите. До момента те се изчисляват на 4000 евро.

Клаус О. беше арестуван през май 2018 г., след като камера за наблюдение показа как сипва подозрителен прах в сандвича на колега на работното им място в град Шлос Холте-Щукенброк.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar