Бившият рейнджър Светослав Каменов, обвинен в убийството на 40-годишната военнослужеща Десислава Стоянова, остава за постоянно в ареста. В съдебната зала стана ясно, че след убийството бившият командос е избягал в Гърция през тайна пътека, където няколко дни се укривал. После размислил и се завърнал у нас, ден преди да бъде задържан.

42-годишният Светослав Каменов беше докаран в съда с белезници и с вериги на краката. Поиска да бъде освободен под домашен арест. Служебният му адвокат твърди, че никога не е правил самопризнания за убийството на Десислава.

Според прокуратурата Светослав е признал само пред полицаите, но не и по време на разпитите. След убийството се укрил за кратко в София, а после е напуснал страната ни.

Основният мотив за убийството, според прокуратурата, е неуредени финансови отношения. За автомобила на Десислава, който предал за скрап, трябвало да вземе 315 лева. Липсвали обаче документите на колата и това бил поводът той да покани военнослужещата във фаталната вечер в дома си.

Като мотиви за задържането му съдът посочи и факта, че къщата му в Сопот е незаконно построена, не се води на улица и няма постоянен адрес.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar