Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Николай Джурковски и членове Александър Желязков и Емилия Колева потвърди изцяло присъда на Софийския градски съд по дело ВНОХД 1261/2020 г., водено срещу Свилен Велев (15 години затвор при първоначален строг режим) и Мария Велева (18 години затвор при първоначален строг режим) за убийство по особено мъчителен начин на 86-годишния баща на подсъдимата, съобщават от Софийския апелативен съд.

Мария Велева и мъжа ѝ – Свилен Велев са обвинени в жестокото убийство на 86-годишния баща на Мария в ж.к. „Люлин“.

Припомняме, че на 22 февруари 2018 година 87-годишният Стефан Янев беше намерен убит. Тялото на възрастният мъж е било открито в кооперацията, в която живеел в столичния ж.к. „Люлин“. По тялото на мъжа е имало видими следи от насилие. Мъжът бил в неизвестност от 12 февруари по информация на полицията.

Преди да бъде убит Янев сигнализирал медиите, че внуците му са държани в изолация никога не са посещавали училище и фактически били заложници на родителите си. Причината била, че дъщерята и зетя на покойния „не харесвали българското училище“. Станало ясно, че родителите на децата са адвентисти. Няколко дни след това 86-годишния мъж бе открит, пребит до смърт.

На 10 декември децата на Мария и Свилен Велеви дадоха показания по делото и бяха разпитани в качеството си на свидетели.

Решението на Апелативен съд – София подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar