Софийска градска прокуратура обвини трима служители на охранителна фирма за убийството в столичния квартал „Орландовци“, където жена беше намерена с вързани ръце.
Според обвинението тримата са убили жената по особено мъчителен за нея начин.

Владислав, Георги и Татян са обвинени затова, че на 16 май 2019 г. на територията на месокомбинат „Родопа-София“ в столицата, в съучастие като съизвършители, умишлено са убили 29-годишната жена.
Тримата извършители завързали ръцете на пострадалата и й нанесли множество удари по главата, гръдния кош, корема и крайниците. В резултат на това се развили травматичен и хеморагичен шок, довели до остър срив на хемодинамиката и настъпване на смъртта й.
Единият от извършители – Владислав, вече е бил осъждан в чужбина за трафика на наркотици. Жертвата от ромски произход се издържала с кражби
Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, така че да бъдат изправени пред съда, където прокуратурата ще настоява те да бъдат арестувани за постоянно.
Ако бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения, извършите могат да получат наказания в размер от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна.
Разследването по случая продължава.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar