Наблюдаващ прокурор е постановил задържане за 72 часа на мъжа, който между 8 и 10 януари преби украинка в жилище под наем в столичния ж.к. „Хаджи Димитър“.

„Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 47-годишен мъж, нанесъл телесна повреда на жена в условията на домашно насилие. Предвид възможността О.Г. да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа“, са казва в съобщението на прокуратурата.

Информация, че мъж се е барикадирал в апартамент и полицаи и психолози преговарят с него, за да излезе, се появи първо в БНР на 11 януари, а след това МВР потвърди за случая пред БТА. Първоначално случаят отсъства от сводката на МВР.

Според информация на „Офнюз“ жената била „изхвърлена в насипно състояние на площадката пред асансьора“. Медията, която пише, че разполага със снимки на пребитата украинка, цитира съседи, които казват, че е била „гола, боса“, нямала сили да говори, не й се разбирало нищо. Съседите съобщили също, че „жената говори много слабо български, а с насилника са имали любовни отношения. Нанесла се е да живее при него преди около два месеца.“ Твърдят и, че тя била поне втората му жертва – подобен случай имало и преди четири месеца.

„За времето от късно вечерта на 08.01.2023 г. срещу 09.01.2023 г. до около 21,00 ч. на 10.01.2023 г. в жилище в ж.к. „Хаджи Димитър“ в гр. София, обвиняемият О.Г. нанесъл множество удари с ръце и крака в областта на главата и тялото на К.С., в следствие на което ѝ причинил лека телесна повреда. Деянието е извършено в условията на домашно насилие“, казват от прокуратурата.

Отново според „Офнюз“ биячът се казва Орлин Гигов и е бивш шофьор в МВР-болница. Мъжът имал криминални регистрации. Когато след 5 часа преговори излязъл от апартамента, той имал резка на ухото и твърдял, че украинката го е нападнала, а той действал при самоотбрана. Последните три часа от „акцията“ минали в шеги и закачки. Гигов и полицаите се потупвали по рамото и се наричали един друг „колега“, разказали още съседите. Обяснявал им, че украинката е „от друго стадо“, а те са колеги. Полицаите одобрително хихикали. Гигов казал още, че от три дни я бие и „у тъпия вход няма никой, дето да му каже копче“.

Ако бъде признат за виновен биячът може да получи 3 години затвор.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar