Втора фирма със стар трик обжалва търга за доставка на 400 нови линейки по обществената поръчка на Министерството на здравеопазването.

Това е турската „Амбуланс Илк Иардим Ве Хастахане Чихазларъ Ве Тисислеръ Санай Тик“, като текстът на жалбата се оказа идентичен с този на първата фирма, спряла търга – „Вайнман Технолоджи“, съобщиха от МЗ.

Жалбата е подадена преди 3 дни, като искането е за временна мярка „спиране на процедурата“. Мотивът – недостатъчен срок за изготвяне на оферти.

Фирмата се занимава с производство на линейки и болнична апаратура, които доставя не само в Турция, но и в цял свят. Тя осигурява и обслужването им след продажбата. „Амбуланс Илк Иардим“ е част от групата фирми „Аян груп“, основана през 1965 г. и собственост на Ердинч Аян, показа проверка на „24 часа“.

„Буди съмнение и доколко жалбата е подадена от „Амбуланс Илк Иардим Ве Хастахане Чихазларъ Ве Тисислеръ Санай Тик“ и действително налице ли е представителна власт на лицето, подписало жалбата“, съмняват се в здравното министерство.

Все пак процедурата по приемане на оферти към този момент продължава. Според новите изисквания в Закона за обществените поръчки тя може да бъде спряна, ако Комисията за защита на конкуренцията образува производство по жалбата. Такова още няма.

Обществената поръчка е във връзка с големия инвестиционен проект за модернизация на спешната медицинска помощ в страната. Той включва ремонт и обновяване на всички филиали на ЦСМП и покупката на 400 модерни линейки, които ще имат възможност и за телемедицина.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar