Заведено е дело за обида на варненски председател на БСП

„Илюстрация на „визията“, написа в подкрепа на Шавел икономистът Боян Дуранкев

Проблемите в БСП не са решени

Иск за 15 000 лева е завела председателката на БСП Корнелия Нинова срещу социалистката от Варна Албена Шавел, която е и шеф на най-голямата основна партийна организация в район „Одесос“ в града. За предстоящото дело съобщи самата Шавел във фейсбук. И отново поиска публично оставката на Нинова като лидер на червената партия.

„Съди ме, защото като социалист винаги съм заставала на страната на моята партия БСП и на страната на лявата идея. Корнелия Нинова ме съди за непосилна за възможностите ми парична сума. Ще продължавам да се боря за идеите си и за свободата да ги отстоявам“, написа Албена Шавел в социалната мрежа.

„Срамно, но е илюстрация на „визията“. Давам веднага малка сума за подкрепа, направете специална сметка“, написа в подкрепа на Шавел икономистът Боян Дуранкев.

„Поредният случай е достатъчно показателен за това, че проблемите в БСП явно не са решени. Критики и различни позиции няма как да бъдат спрени със съдебни дела. Не е необходимо госпожа Нинова да въвлича съда в подобни игри, ако мога така да се изразя“, заяви пред „Труд“ политологът доц. Татяна Буруджиева. Тя бе депутат от гражданската квота на БСП, но в момента също е дадена на съд от Нинова за мнение в интервю за пловдивска медия.

„Първото заседание на моето дело е на 11 май, въоръжила съм се с търпение“, каза още Буруджиева.

Междувременно, в социалните мрежи буквално прегря от коментари срещу Нинова: „Да съберем дължимата сума по 1 стотинка и да ги занесем в чували!“, пишат социалисти. А от пловдивските структури започнаха да разпространяват публикации с хаштаг #АзСъмАлбенаШавел.

Велислава Дърева към Нинова, във фейсбук: Затвори вратата на „Позитано“ от външната страна!

Велислава Дърева бе една от първите, които подкрепиха социалистката Албена Шавел срещу Корнелия Нинова.

Нинова, няма как да прочистиш БСП от социалистите!

Корнелия Нинова тръгнала да съди Албена Шавел за клевета и обида. Що? Щото Албена мисли с главата си за разлика от корнелианците от последния ден. Албена е поредният „враг“ след Румен Петков от Поглед. инфо, доц. Таня Буруджиева и Калина Андролова. Уведомявам г-жа Нинова, че ако реши да съди всички социалисти, леви хора, критици, (инако)мислещи, анализатори, журналисти, социолози и политолози, няма да є стигнат 40-50 години! Много са, Нинова! Много сме! Няма как да прочистиш БСП от социалистите! БСП е НАШАТА партия, с която ти нямаш нищо общо! Българските социалисти, Нинова, не са козичките на баба Дора, които мрат да ги гушкаш, да ги цункаш и да се снимаш с тях! No pasaran! И затвори вратата на „Позитано“ от външната страна!

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar