Бивш курсант в Академията на МВР бе осъден на 15 години затвор за убийството на баща си, който бе известен като Царя на халвата. 25-годишният Виктор Василев ще лежи в килия при първоначално строг режим, реши Окръжният съд в Ловеч.

Убийството стана на 25 февруари 2018 г. в село Добревци, община Ябланица. Според обвинението, бъдещият полицай знаел за връзка на баща му Иван Христов (48 г.) с друга жена. Смятал, че той харчи безразборно пари за нея, въпреки че били нужни средства за семейството и за лечение на майка му. Във фаталния ден синът отново се опитал да разговаря за това с баща си. Иван Василев обаче му отвърнал, че нямало да дава повече пари за него, за дъщеря си и за съпругата си и че те вече нямало да виждат добро отношение от негова страна. Разстроен и обиден от думите на баща си, Виктор взел ловната пушка „Baikal“ модел „ИЖ 27“, заредил я с два патрона, върнал се при баща си и го застрелял.

Убитият Иван Христов и брат му бяха собственици на най-голямата фирма за производство на прочутата ябланска халва. Покрай многото си пътувания по бизнес Христов започнал връзка с друга жена от София, дори се изнесъл от семейното жилище. Съпругата му пък приела тежко смъртта на баща си и се поболяла. Това ядосало младия Виктор. Той бил убеден, че любовницата на баща му била с него само заради парите му.
Според адвоката му присъдата можела да бъде по-ниска, тъй като имало достатъчно смекчаващи вината обстоятелства. Защитникът се закани, че ще обжалва наказанието пред Апелативния съд във Велико Търново.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar