Съдът пусна от ареста под гаранция от 5000 лева 46-годишния Ивайло Дадански, който удари продавача на чорапи Митко в пловдивския квартал „Капана“, предаде БНР в сряда.

Адвокатът софиянец, родом от Варна и притежател на заведение в арт квартала на Пловдив беше задържан в събота за 72 часа, а прокуратурата поиска постоянен арест за извършеното от него.

Съдът реши, че не се налага най-тежката мярка, въпреки наличието на доводи за неговата вина за извършеното, въпреки четирите му предишни присъди за измама и дори това, че побоят в „Капана“ от миналата седмица е извършен в рамките на изпитателния срок по последната му, условна присъда.

В залата адвокатката на Дадански и самият той описаха коренно противоположна картина на случилото се, като ресторантьорът заяви, че никога не е удрял Митко, като само му се заканил с глава, въпреки известните на всички видеокадри от инцидента. Ивайло Дадански се оплака, че в момента е жертва на омразата на пловдивчани и е бил прнуден да прекрати бизнеса си.

Оказа се, че той сам се е предал, а не е бил арестуван след двудневно издирване, както прокуратурата преди това съобщи пред медиите. В Съдебната палата се появи и самият Митко, който каза, че не иска отмъщение, а обезщетение от поне 10 хиляди лева.

Решението на районния съд не е окончателно и подлежи на обжалване.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Tellcampero
Tellcampero
04 юни 2021 11:55
Гост

Great post. It was much needed. Love your simplistic style of explanation. 🙂
Tellcampero