Мъж, обвинен за сексуално насилие през 2016 и 2019 г., се яви в съда като жена.

31-годишният Адам Греъм вече е Исла Брайсън. Той приема хормони и му предстои операция за завършване на смяната на пола.

Брайсън твърди, че има проблеми с пола от четиригодишна възраст.

„Винаги се мотаех с момичетата и винаги се гримирах“, каза на съдебните заседатели Брайсън.

Обвиняемият обясни, че започнал прехода от мъж към жена едва през 2020 г., след повдигнатите обвинения за изнасилвания на жени, които обаче отрича.

Брайсън заяви на съдебните заседатели, че всеки един сексуален акт е бил по взаимно съгласие, пише „Дейли мейл“.

Министърът Ръсел Финдли заяви:

„Този изнасилвач реши, че вече не е мъж само след като се яви в съда по обвинение в изнасилване. „Това е напълно перверзна ситуация, при която някой, който казва, че се идентифицира като жена, но е използвал мъжкия си полов орган, за да изнасили две уязвими жени.“

„Има вероятност тези изнасилвания да бъдат записани като извършени от жена, което е физическа и правна невъзможност и в крайна сметка ще изкриви статистиката на престъпността“.

Първата жертва на Брайсън си спомня, че многократно е заявявала „не“, но въпреки това Брайсън я е изнасилил. Двамата са се запознали в сайта за запознанства Badoo, предаде БГВойс.

Втората жена е била изнасилена в апартамент малко преди да гледат филма Mean Girls. Жената си спомня: „Казах му да спре, а той не го направи, продължаваше. Тогава затворих очи и го оставих да прави това, което искаше.“

Присъдата на Брайсън е отложена за 28 февруари.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar