Мъж на 74-години е открит мъртъв в дома му в село Лозен, община Любимец, съобщиха от прокуратурата. Сигнал за простреляния с въздушна пушка е получен около 8 часа сутринта. Дошлите на мястото на инцидента медици само са констатирали смъртта на Георги Янчев и са откарали тялото му за аутопсия.

В близост до тялото е намерена и пушка. Според официалното съобщение на магистратите вероятно става въпрос за преправено пневматично оръжие. Загиналият не е бил сам по време на изстрела. В къщата е имало само негови близки, които се разпитват от криминалистите.

Изяснява се какво точно се е случило там рано сутринта, около 8 часа. Къщата се намира на около 100 метра от изборната секция в Лозен, но там никой не е чул изстрела.

Все още не е ясно дали Георги е загинал при убийство, нещастен случай или убийство, настъпило по непредпазливост. Най-малко вероятна към този момент е версията за самоубийство. Според неофициална и непотвърдена изстрелът е пронизал Янчев в гръб. Затова на разследващите е трудно да предположат, че възрастният мъж се е самонаранил.

„Беше изключително тих, възпитан и кротък човек. Никога не е бел замесен в скандали. Не можем да повярваме, че в къщата е имало насилие“, твърдят хора от Лозен.

Разследването продължава, очакват се резултати от аутопсията.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar