Мъж от Карлово е отстранен за 3 месеца от дома си. Районният съд му забрани да доближава приятелката си, с която живеел на семейни начала, службата ѝ, както и местата за нейните социални контакти и отдих. Решението е по дело за домашно насилие.

То е заведено от Таня Николова. Тя твърди, че в последните години е била подлагана на жесток психически и физически тормоз от Кирил Атанасов. Свидетел на скандалите и побоищата често ставало малолетното им дете. Така се случило и на 30 декември м.г., когато сестрата на Таня била в апартамента им с дъщеря си. Пред нея Атанасов почнал да обижда жена си и да я гони. Тя облякла палтото си с намерение да излезе, докато мъжът ѝ се успокои. Сестра ѝ обаче залостила вратата и скрила ключовете. Николова грабнала телефона, за да се обади на полицията, но Атанасов го измъкнал и счупил. Завлякъл Таня към дивана, нанесъл ѝ няколко удара и я стиснал силно за шията. Жената не можела да си поеме въздух и се задушавала, но биячът не я пускал. Сестра ѝ стояла отстрани и наблюдавала безучастно. С последни сили Таня извикала за помощ.

„Тате, стига си душил мама“, разкрещяло се детето ѝ, което дотичало в стаята. Бащата се стреснал и отхлабил примката, а жената се отскубнала и позвънила на тел. 112.

Пред съда Атанасов обяснил, че партньорката му си имала любовник, отсъствала по цели нощи и оставяла момиченцето си на грижите на чужди хора. Той отрекъл да я е душил, но в заключението на съдебна медицина са описани травматични увреждания по шията. Жертвата твърди, че след инцидента е на успокоителни и в постоянен страх за живота си. Атанасов трябва да плати и 200 лв. глоба.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar