Бургаският окръжен съд остави в ареста 27-годишния Теньо Енчев от Айтос, който преби до смърт майката на детето си през уикенда, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Убиецът на 19-годишната Ивета се разплака в съдебната зала, каза че съжалява, че е убил любовта на живота си и сам поиска да остане в ареста. Той е направил пълни самопризнания за случилото се.

„Едва в неделя, при повдигане на обвинението, осъзна всичко онова, което се е случило. Как да ви кажа, употребили са алкохол и двамата. Конфликтът е възникнал относно детето. Отношението и поведението на така да кажем на починалата спрямо детето“, каза адвокат Пламен Генов, служебен защитник на Теньо Енчев.

Доказателствата, събрани до момента, свидетелските показания на съседи, на майката на Ивета и на полицая влязъл пръв в дома, сочат ясно към извършителя на престъплението. Съдебно-медицинската експертиза също показва по категоричен начин причината за смъртта. А именно, че Ивета е починала от тежка черепно-мозъчна травма, причинна от юмруци и ритници в главата.

„Тъй като се събраха нови доказателства, които не бяха налични към момента това наложи днес сутринта да се повдигне ново обвинение. От квалификацията по 115 беше обвинен за извършено престъпление по член 116 ал1 точка 6 и 12, тоест такова извършено с особена жестокост и при условията на опасен рецидив“, категорична бе прокурор Елгина Чалъмова.

За пръв път днес в съда се заговори и за възможност, в която пребитата и открита в безсъзнание Ивета е можело да бъде спасена. В продължаващото разследване ще бъдат назначени множество експертизи, които да установят това. В предстоящия процес за убийството на Ивета, предстоят да бъдат разпитани още свидетели. /БГНЕС

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar