Седемнайсетгодишен младеж от български произход беше задържан за убийството с нож на 15-годишно румънско момиче в западногерманския град Фирсен след като сам се предаде във вторник в полицията, съобщиха местните власти, цитирани от Асошиейтд прес.

По-рано бе съобщено, че заподозрян за убийството е 25-годишен турчин, който се беше предал снощи, след като се опита да избяга от полицаите, разследващи убийството. Младият мъж казал, че е избягал, защото се ухлашил, че ще бъде проверен за наркотици.

Днес полицията установила, че първият заподозрян няма връзка с убийството и той бил освободен.

След първоначалната грешка 17-годишен младеж се появил в полицията в Монхенгладбах заедно с адвоката си, за да се предаде, съобщава Дойче веле.

Полицията съобщи, че 17-годишният младеж живее във Фирсен и е от български произход. Говорителката Изабела Ханен каза, че двамата със жертвата са се познавали, но не даде повече подробности. Полицията се опитва да определи мотивите за убийството.

15-годишното момиче от румънски произход било промушено смъртоносно с нож вчера по обед в парк във Фирсен, недалеч от границата с Холандия.

По информация на бТВ до трагедията се е стигнало след скандал между двамата. Жертвата Юлиана и бившият ѝ приятел – 17-годишният Матю, са имали връзка около три години. Неотдавна обаче момичето прекратило отношенията им.

В понеделник двамата се срещнали в парка и разговорът приключил фатално за жертвата.

Матю бил познат на полицията за продажба на наркотици, кражби, причиняване на тежка телесна повреда и шофиране без шофьорска книжка.

Той е роден и израснал в България, но живеел е при родителите си в град Фирсен в Германия.

Новината за убийството е първоначалното съобщение за заподозряния по грешка мъж от турски произход бързо набра скорост в медиите и социалните мрежи в Германия. От крайнодясната партия Алтернатива за Германия отбелязаха саркастично в Туитър, че това очевидно е „още един изолиран инцидент“, пише Дойче веле.

Миналата седмица Германия бе потресена от убийството на друга тийнейджърка. Тялото на 14-годишната Сузана, която бе издирвана в продължение на дни, бе открито в гориста местност край град Висбаден.

Аутопсията е показала, че Сузана е станала жертва на тежко сексуално престъпление, а смъртта ѝ е настъпила вследствие на душене.

За престъплението бе заподозрян 20-годишен иракски мигрант, чиято молба за убежище в Германия била отхвърлена.

Заподозряният напусна Германия със семейството си, но бе заловен в Северен Ирак и върнат.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar