Банкова служителка и рок музикант бяха открити мъртви в Пампорово в спряла кола близо до вилно селище „Малина“.

Мъжът е на 48 години, а жената – на 41, съобщиха зам. окръжният прокурор на Смолян Недко Симов и шефът на ОД на МВР Николай Димов.

По първоначални данни жертвите са починали между 21 и 23 ч във вторник. На тях се натъкват случайно трима младежи, които пътували от Пампорово за Стойките, сред тях бил и синът на кмета на Смолян Николай Мелемов – Тодор. Те видели кола, паркирана до пътя между Стойките и Пампорово с включени габарити и работещи чистачки.

Тъй като валял обилен сняг, докато компанията забележи странното ауди, минал снегорин, който е заобиколил колата. Младежите си помислили, че колата е закъсала, и слезли да помогнат. С помощта на фенерче видeли, че вътре има човек.

„Мислехме,

че може да

му е лошо,

затова да е спрял, или е закъсал в снега. Беше страшна гледка. Подадохме сигнал. Дойдоха полицаи, линейка. Установиха, че хората са мъртви. Тогава дойдоха и други следователи. Доколкото можехме, съдействахме“, каза един от очевидците.

Докато момчетата изчаквали полицията, чистачките на колата спрели – явно преди убийството е била със запален двигател.

Полицаите откриват в колата и тялото на жената – на седалката до шофьора.

Тя е с 3

огнестрелни рани

– две в гърдите и една в главата. Мъжът с една в главата, съобщи комисар Димов. В скута на жената е намерен пистолет „Макаров“, който е незаконен.

Телата им са откарани за аутопсия в смолянската болница. От полицията и прокуратурата отказаха да съобщят имената на двамата починали, тъй като все още не са известени близките им.

По непотвърдени данни мъжът е Антон Бояджийски, който е свирил в рок групата „Татко Кристофър“, създадена от Ицо Петроф през 1991 г. През състава са преминали множество музиканти, известни и от други групи. Първите издадени записи на „Татко Кристофър“ са от 1993 г. През 1995 г. излиза първият самостоятелен албум на групата „Отново на път“. В края на следващата година се появява ЕР-то „Живот“.

Бояджийски е

написал песен

за Б.Т.Р.

преди 16 години, но от тогава не общува с групата.

До 2012 г. Бояджийски живял в София, след това се преместил в Пловдив.

Жената е Николина Попова. Тя работи в Българо-американската кредитна банка от 2016 г. Била е командирована в Пампорово от името на банковата институция.

Колегите ѝ са в шок, а управителката на пловдивския клон заминала спешно в Пампорово.

„Изключително сме шокирани. Изказваме съболезнования на близките“, каза шефът на банковия офис на пловдивския бул. „Шести септември“, където е било работното място на Попова.

Намерените мъртви Антон и Николина живеели на семейни начала от 5 г. Жената била разведена, а мъжът останал вдовец преди години. Имат по едно дете от предишните връзки.

Дъщерята на жената е все още непълнолетна. Мъжът не е криминално проявен, нямало данни да е работил на постоянно място, занимавал се с музика.

Николина Попова била командирована на работа като банков служител в Пампорово два дни по-рано. Най-вероятно той е дошъл специално до родопския курорт да я търси и да се срещне с нея, но все

още са загадка

4-те куршума

в колата

По случая е заведено досъдебно производство за умишлено убийство и самоубийство, каза прокурор Симов. Предстоят експертизи, за да потвърдят дали намереният пистолет е този, с който са застреляни двамата. Освен оръжието в колата са намерени и гилзи, и куршуми.

„Към настоящия момент можем да кажем, че са запазени всички следи, предстои назначаването на други експертизи. Извършва се тройна съдебномедицинска експертиза. Ще бъдат направени разпити на свидетели за установяване на други факти и обстоятелства“, заяви Симов.

Предстои да се изяснява и мотивът, ще се проверяват всички възможни, но водещият към момента са лични взаимоотношения и ревност. По първоначални данни по жената нямало следи от съпротива или борба.

При огледите не са намерени предсмъртни писма, автомобилът е прибран и запечетан от полицията за експертизи.

Съседите: Антон беше странен и агресивен

Странен и агресивен човек. Така описаха Антон Бояджийски съседите му от панелния блок на ул. „Вук Караджич“ в Пловдив. В последните 5 г. той живеел там в жилището на банковата чиновничка Николина Попова, заедно с дъщеря и брат ѝ.

„Рок музикантът беше на настроения. Понякога се караше с комшиите и рядко поздравяваше, друг път бе учтив“, разказват от входа.

Хората твърдят, че са чували Бояджийски често да повишава тон, пред вратата на апартамента стои строшена китара. Съседите обаче не знаят да е имал проблеми с Николина. Не могат да повярват, че може да я е застрелял и след това да се е самоубил, каквато е водещата версия на разследващите.

Двамата не демонстрирали комфорт, живеели скромно. Антон Бояджийски е изкарвал прехраната си, като свирел по курортите. Ходел в Банско и по морето, а Николина го придружавала. Това разказаха съседите. Комшията Димитър Николов за последно видял Антон във вторник около 19 ч. Китаристът разхождал кучето.

„Как си, Тони“, го попитал мъжът. Бояджийски му отговорил, че е наред. Не давал признаци да е притеснен. След това Николов го видял да прибира кучето и да се качва в аудито.

„Двамата много се обичаха“, заяви комшийката Кунка.

В блока разбрали, че нещо се е случило, в сряда сутринта, когато родителите на Николина пристигнали с полиция. Някои помислили, че е заради брат , който бил рокер. Малко по-късно научили зловещата новина за смъртта на Николина и Антон.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar