Момичетата се предлагали за 150 лв. на час, той и хората му прибирали половината

Димитър Митров, известен като Митко Полицая, който е подсъдим за сводничество, отново отива на съд като лидер на група от още 14 души за набиране на жени и склоняването им към проституция. Бандата беше задържана на 28 февруари 2020 г. при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП. За прикритие хората на Митко Полицая използвали три еротични бара в София, легално стопанисвани и управлявани от самите тях.

Жените първоначално били набирани за работа в заведенията с обещания за високо заплащане. Щом започнели обаче, били поставяни във финансова зависимост, карани да проституират и подлагани на строг контрол. Ако някоя откажела, започвали психотормоз, глоби, неизплащане на хонорари и възнаграждения.

Групата била създадена в края на 2016 г. под ръководството на Митко Полицая, който пряко контролирал единия от столичните еротични барове. По тове време той вече е подсъдим по делото за т.нар „Нежен октопод“, заради който бе задържан през 2010 г.

Митко Полиция, чийто прякор идва оттам, че преди години е работил в полицията, бил тартор и на новата банда. Той вземал решенията, поставял задачите на останалите и следял за изпълнението им. Привлякъл свои приближени, някои от тях са подсъдими с него и по първото му дело. На тях възложил управлението на нощните заведения, събирането на парите от сексуслугите и отчитането им пред него.

По-долу в йерархията били заместник-управителите и хората, които организирали, контролирали и водели счетоводството на жриците. Набирането на „труженички“ било възложено на четирима. Цената на стандартна услуга била твърда – 150 лева за час, като половината от тях оставали за групата. Парите се отчитали на салонната управителка, която играела ролята на „маман“. Тя посочвала и хотелите, в които клиентите и момичетата да се уединят.

В момента 8 от обвиняемите са под домашен арест, а останалите са на свобода срещу парични гаранции от 10 000 до 15 000 лава.

Предстои спецсъдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar