Тежка катастрофа отне живота на 4-ма души в каварненското село Белгун. Две от жертвите са деца – на 1 и 12 години. Загинала е и майка им и още един възрастен мъж. Трима са ранени.

В центъра на селото този следобед се разиграва истинска трагедия, когато 36-годишен жител на с. Белгун не успява да вземе завоя и връхлита върху тротоара, където са били жертвите и раненият.

Шофьорът няма провинения пътищата досега от 2013 година, когато е получил книжка.

Взета е кръвна проба от шофьора за алкохол и наркотици. Резултатът се очаква утре. В болница във Варна в критично състояние е 8-годишно момченце от загиналото семейство, самият шофьор също е с опасност за живота в добричката болница.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи за случая в Туитър и коментира, че прокуратурата отдавна е предложила конкретни законодателни мерки за противодействие на войната по пътищата и очаква решения.

„Поредни невинни жертви на войната по пътищата. Прокуратурата отдавна предложи конкретни законодателни мерки за противодействие. Очакваме решения!“, написа още той.

Четирима души, сред които и две деца, загинаха след нерегламентирано състезание с автомобили в Каварненско. Има и тежко ранени. Поредни невинни жертви на войната по пътищата. Прокуратурата отдавна предложи конкретни законодателни мерки за противодействие. Очакваме решения!

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar