Зарязан младеж и приятелят ще отговарят за отвличане на момиче

Двама младежи на 18 г. и 19 г. са предадени на съд за отвличане на непълнолетно момиче, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура.

Престъплението приятелите извършили в края на миналата година. Няколко месеца преди това по-големият имал връзка с девойката, но тя я прекратила. Момчето продължило да тормози бившата си изгора с телефонни обаждания и постове в социалните мрежи. Заради липсата на взаимност отправяло и закани към нея. Потърпевшата била принудена да смени телефонния си номер и да промени профилите си във виртуалното пространство. Подала и жалба в полицията, откъдето предупредили младежа да спре тормоза.

Той обаче не се поправил. Около обяд на 18 декември пътувал в колата на 18-годишния си приятел, когато забелязал бившата си приятелка. Решил, че моментът е удобен да я принуди да разговарят. Излязъл от автомобила, извадил газов пистолет, хванал я за косата и насила я вкарал в купето. Наредил на приятеля си да кара. Момичето се съпротивлявало и успяло да удари шофьора. Това вбесило бившия й приятел, който стрелял с газовия пистолет. След като и това не сломило съпротивата на отвлечената, двамата обвиняеми я зарязали в местността „Ментешето“ и си тръгнали.

Девойката подала сигнал в полицията и нападателите били заловени. Бившото й гадже ще отговаря и за това, че е бил въоръжен при отвличането, допълниха от прокуратурата.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar