Бургаският апелативен съд остави в ареста бившия легионер Иван Пачелиев, обвинен в убийството на фелдшера Димитър Факиров от Орешник.
„Не съм убил фелдшера. Ако бях извършил това престъпление, щях ли да се прибера у дома… Прокуратурата не е добре информирана“ – това обяви в Бургаския апелативен съд 37-годишният Иван Пачелиев, обвинен за смъртта на 72-годишния Димитър Факиров. Медикът бе открит мъртъв – заклан с нож в здравната служба на тополовградското село Орешник на 8 октомври т.г., а основен заподозрян за престъплението е бившият легионер Пачелиев. Той е последният пациент, влязъл в кабинета на медика, преди трупът да бъде открит.
„Невинен съм“, обяви днес Пачалиев пред апелативните магистрати в Бургас и настоя да бъде пуснат на свобода. Рейнджърът се оплака, че бил измъчван от болки в ставите, тропическа болест и пр., а в затвора, където бил откаран, имало само един фелдшер.
Председателят на Апелативната прокуратура Любомир Петров бе категоричен в позицията си: На свобода Пачелиев може да извърши друго престъпление. Според държавното обвинение, макар и в случая към момента да са събрани само косвени доказателства, изводът от тях е несъмнен и сочи, че именно задържаният е автор на престъплението. „Вижте лексиката му, цялото село разказва как публично се е заканвал на ромите в селото, че трябва да бъдат убити“, посочи обвинителят.
В крайна сметка, съдът уважи искането на прокуратурата и остави Пачелиев под стража. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar