Промените в Закона за МВР няма да окажат влияние върху координацията на службите в сектора на национална сигурност. В това увери зам.-шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Ципов.

„Тази функция на новата главна дирекция не е нещо ново. До 2008 година жандармерията беше основна структура на МВР и в правомощията съществуваше възможност за охраняване на лица, непосредствено застрашени, така че няма нищо ново в една такава функция на жандармерията. Затова вярвам, че ще има взаимодействието, което законодателят очаква“, заяви Ципов.

Депутатът коментира, че управляващите ще работят за осигуряване на достойно заплащане на служителите в системата на МВР. Той изрази очакване исканията на полицаите да бъдат удовлетворени до дни и призова синдикатите в МВР да преговорят с ръководството. „И смятам, че ще бъдат изчистени всички въпросителни, които са възникнали във връзка с прилагането на тези текстове от подзаконовата нормативна уредба, които регламентират изплащането на допълнително възнаграждение за положен извънреден труд“, каза Ципов.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar