В ременната комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства, свързани с прилагане на специални разузнавателни средства, отправи призив към гражданите да предоставят копия от направени от тях записи за извършено полицейско насилие.

„Ще бъдат събирани доказателства за извършени неправомерни действия от силите на реда на жълтите павета, Орлов мост и Ситняково за целия период на протестите, с акцент върху датите 10.07.2020 г. и 2.09.2020 г.“, посочиха от т. нар. Отровно трио.

Комисията е председателствана от адвокат Николай Хаджигенов от парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Хаджигенов се обръща с молба към граждани, фирми и учреждения, които разполагат с частни охранителни камери, запечатали случаи на полицейско насилие за целия период на протестите, също да предоставят записите за целите на извършваната проверка.

Манолова и „Отровното трио“ обявиха името на коалицията си

Материалите могат да бъдат предоставяни на електронен носител на адрес: София 1169, пл. „Народно събрание“ 2, за Временната комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства, свързани с прилагане на специални разузнавателни средства.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar