Нова кампания за борба за нравственост започна в Северна Корея с издаването на забранителен списък за облеклото, пише в. „Сън“. В него попадат миниполите, мрежестите чорапогащници и вещите с надписи на английски език. Според местни медии жените в страната са задължени да спазват „социалистически вид“ и да съответстват на установените норми за поведение. В противен случай са заплашени от глоба.

Според запознати източници укрепването на социалистическата идеология във външния вид и поведение на жените са били обсъдени малко преди срещата между лидера на Северна Корея Ким Чен Ун и президента на САЩ Доналд Тръмп. На нея КНДР обеща да се отърве изцяло от ядрените си запаси.

Служители на разузнаването на САЩ обаче смятат, че вместо това Пхенян обмисля начини да скрие броя на оръжията и тайните си производствени мощности, пише в. „Вашингтон пост“. Данните, събрани след срещата в Сингапур на 12 юни, показват съществуването на неразкрити съоръжения, използвани за изработване на материали за атомни бомби. Оценката на експертите е в ярък контраст с коментарите на Тръмп след срещата, когато той написа в туитър, че „вече няма ядрена заплаха“ от КНДР.

Междувременно морски канал за комуникация между Северна и Южна Корея бе отворен отново за първи път от 10 г. Патрулиращ севернокорейски кораб отговорил на сигнал от плавателен съд на Юга около 9 ч сутринта в неделя, съобщи военното министерство в Сеул.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar