Кание Уест е наел за защита на интересите му Камил Васкес, адвокатката, която помогна на Джони Деп да спечели дело за клевета срещу Амбър Хърд. Според изданието Васкес, наред с други неща, ще осигури юридическа подкрепа за бизнес сътрудничеството на рапъра.

Бизнесът на Кание вече пострада, след като рапърът представи тениски White Lives Matter на седмицата на модата в Париж и направи редица неуместни изказвания в социалните мрежи, включително антисемитски. В резултат модна къща Balenciaga и списание Vogue отказаха да си сътрудничат с Уест.

„Balenciaga вече няма връзка и няма планове за бъдещи проекти, свързани с този артист“, каза пред WWD говорител на конгломерата Kering, който притежава Balenciaga, Gucci и Saint Laurent. Съвместната колекция на Balenciaga и West вече изчезна от гамата на официалните бутици и онлайн магазини на марката.

За отказа на Vogue да сътрудничи с Кание Уест съобщава Page Six, позовавайки се на представител на списанието. „Търпението на Анна (Уинтур) се изчерпа. Тя даде да се разбере много ясно на Vogue, че Кание вече не е част от вътрешния кръг“, каза вътрешен човек. Припомняме, че заради многобройни скандали профилът на Кание в Instagram също беше санкциониран. След това Уест реши да придобие социалната мрежа Parler, популярна сред консерваторите и крайнодесните поддръжници. /БГНЕС

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar