Ще поканим Ахмед Доган в комисията „Росенец“ да му зададем въпроси. Какъв е Доган, че да не дойде на изслушването“, каза пред Би Ти Ви депутатът Калоян Янков, председател на парламентарната комисия „Росенец“. По думите му процедурата е такава, че всеки един български гражданин, независимо дали е част от държавна институция или не, трябва да се отзове на покана за изслушване в Народното събрание.

„Всеки български гражданин е задължен да се яви. Да го приеме като покана. Ще използваме всички инструменти, който ни дава закона той да дойде да ни отговори. Ако трябва ще използваме институциите, службите“, каза Янков.

Комисията ще гласува дали да покани Доган следващият вторник, тъй като вчерашното решение е взето при липса на кворум.

„Това място е черна дупка за закоността в страната в последните 7-8 години“, така Янков обобщи случващото се в местността край Бургас. Вчера председателят на ДНСК арх. Влади Калинов съобщи, че на територията има общо 18 обекта, като едва три са с разрешение за строеж, а един е въведен в експлоатация. От изслушванията до момента е установено, че Ахмед Доган използва основния имот, познат с името „сарай“ за около четири месеца всяко лято.

„Сградата няма разрешително за ползване. Нито една сграда няма разрешение за ползване с изключение на трафопоста“, каза още Янков.

„Доган по документи не фигурира никъде, да ни обясни каква му е връзката с това място. Това е много сериозна инвестиция. Нас ни интересува да не би това да е някой негов обръч. Този имот е управляван в негова полза. Надяваме се да имаме още около месец заседания. Трябва МВР и Прокуратурата да се задействат, за прокуратурата имаме съмнения, защото там нещата се развиват по друг начин“, каза още Янков.

Повече вижте във видеото.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar