Защитата на алкохолния бос Тодор Неделчев, който блъсна и уби възрастен велосипедист през юли 2017 г., поиска нова автотехническа експертиза по делото. Причината е, че вече направената не отразявала правилно фактическата обстановка на мястото, където се случи инцидентът.
Това стана ясно на вчерашното заседание по делото. Срещу Неделчев са повдигнати обвинения за това, че е нарушил куп правила от Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 85-годишния велосипедист Петър Стамболов. Обвиняемият отрече вината си и поиска делото да бъде гледано по стандартния ред. „Правилата за движение по пътищата важат както за шофьорите, така и за велосипедистите. Стамболов наруши правилата и сам причини смъртта си“, заяви Неделчев пред присъстващите.
На предходното заседание бизнесменът посъветва журналистите да прегледат Правилника за движение по пътищата и по специално частта, която разгледа неправилното пресичане. Малко по-късно поиска да му върнат мощния джип „Нисан Навара“.
Припомняме, че Неделчев е един от собствениците на завода за алкохол „Джиро Трейд“. Той има над 25 нарушения на пътя, най-често за превишена скорост.
Малко след ужасяващия пътен инцидент магистратите решиха, че най-адекватната мярка за неотклонение за Неделчев е „парична гаранция“. Той брои 10 бона за освобождаването си.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar