Като дете падал на главата си

Викторио звънял от затвора да заплашва родителите на жертвите си Дарина и Никол

Софийският градски съд назначи нова експертиза

Софийският градски съд назначи изследване на мозъка на Викторио Александров, подсъдим за двойното убийство на бившата си приятелка и едногодишната им дъщеричка.

Новата експертиза бе приета по искане на адвокатите на 28-годишния Викторио, които твърдят, че искат да знаят какво е състоянието на клиента им, който от близо 2 години е зад решетките. Защитниците обявиха, че като второкласник Викторио е паднал и получил травма на главата, а през 2017 г. също имал увреждания след побой.

Енцефалографското изследване ще се прави в затворническа болница или подсъдимият ще бъде конвоиран до друго здравно заведение, където има необходимата апаратура. Резултатите трябва да бъдат представени от невролози, психиатри и психолози на следващото заседание на 24 ноември, реши съдът.

Делото за двойното убийство не се гледа по съкратена процедура. Днес в залата бе изслушан запис от телефонно обаждане на Викторио до бащата на Дарина от юли 2019 г. от лудницата в Ловеч. Задържаният позвънил и през ноември м. г. от софийския затвор, за да заплашва близките на жертвите, включително и 10-годишна племенница на родителите на Дарина.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar