Тригодишна ефективна присъда постанови състав на старозагорския районен съд спрямо 55-годишен пловдивчанин, който застана пред Темида по дело за измама, свързана с назначение в структурите на Държавната агенция „Национална сигурност“.

Подсъдимият сее признал за виновен, че в продължение на един месец, от 11 юли до 11 август м.г. е поддържал в 40-годишна старозагорка, че срещу заплащане на определени суми от нейна страна ще уреди назначението в ДАНС на престижно експертно място.В хода на досъдебното разследване станало ясно, че възрастният А.Н. се е запознал с бъдещата си жертва в социалната мрежа, където се представил като подчинен на някогашния личен бодигард на премиера Бойко Борисов , о.з. генерал Калин Иванов. Чрез него той щял да осигури на мераклийката за контраразузнавач безпрепяствена професионална реализация.За целта обаче тя трябвало да направи някои „финансови“ жертви до формата на измислени такси и парични гаранции за „лоялност“ към структурите.След като задълбочил „познанството“ във Фейсбук А.Н. започнал да води и телефонни разговори със старозагорката при които успял да я убеди, че се нуждае от спешна парична помощ, за да излекува тежка рана, с която се „сдобил“ в хода на суперсекретна операция и в крайна сметка успял да „щипне“ 14 835 лв.

Размерът на присъдата е намален с 1/3 та заради направените пълни самопризнания, осъденият ще трябва да заплати на пострадалата направените от нея разходи.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar