МВР издирва Евлоги и Георги Станоеви, известни като Бирмите. Това става след акцията в петък. Имената им нашумяха след акцикята, при която бяха проверени няколко столични заведения, предаде NOVA.

Разследването срещу Бирмите е за организирана престъпна група, която се занимавала с незаконно производство на цигари. Засега двамата не са открити.

Преди две седмици пловдивски полицаи попадат на схема за пране на пари, а покрай нея разкрили четири фабрики за незаконно производство на цигари. В тях открили 42 тона тютюн за 7 милиона лева, както произведени цигари от различни марки за близо 2 милиона лева.

Пловдивските разследващи не успели да стигнат до ръководителите на престъпната група. Затова в работата се включила Специализираната прокуратура. Неофициално стана ясно, че проверяваните са Евлоги Станоев и синът му Георги, известен като Бирмата. Официално властите не потвърдиха.

„Не потвърждавам, нито отричам, че проверяваме хора от това семейство. Освен цигари, знаем, че имаме доста сериозен отдел, който се занимава с данъчни престъпления. Работи се по тази линия“, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

От прокурорите уточниха, че са проверили повече от 20 адреса. В незаконните фабрики за цигари в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан намерили машини и съоръжения за производство на цигари.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar