Известната адвокатка Розалина Апостолова е починала след масивен инфаркт, съобщава trafficnews.bg. Това стана ясно по време на делото в Окръжен съд – Пловдив срещу убиеца от Куртово Конаре – Илиян Рангелов, чийто защитник бе именно Апостолова.

Розалина Апостолова водеше едни от знаковите дела не само в София, но и в града под тепетата. Родена е в Пловдив, но практиката й като юрист започва в столицата, където до последно е била член на Адвокатска колегия – София. Апостолова е била дълго време държавен обвинител в Окръжна прокуратура и дори е оглавявала ведомството. Впоследствие става наказателен адвокат.

Тя бе защитник на двама от най-нашумелите в последните години килъри – Божидар Атанасов и Илиян Рангелов.

По време на едно от заседанията в Окръжен съд –Пловдив по казуса Рангелов, тя категорично и от сърце заяви, че подсъдимият е невинен и ще го докаже.

Тя бе адвокат и на собствениците на съборения тютюнев склад на улица „Одрин“ 8. Те бяха обвинени в разрушаване на паметник на културата, чието събаряне започна на 6 март 2016 г. и беше спряно с протести, но по-късно съдът ги оправда.

Опитният юрист представляваше и Ивайло Борисов – Ториното още трима, обвинени в отвличането на 25-годишния Адриан Златков. Името на Апостолова нашумя преди по-малко от 10 години, като част от защитниците по делото „Килърите“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar