Кървавото дело за поръчковите убийства на шестима души от пловдивското село Браниполе продължава в апелативния съд в Пловдив, след като никоя от страните не се съгласи да не обжалва и протестира 3-годишната условна присъда на подсъдимата Иванка Ройдова. Тя бе призната за виновна и осъдена от окръжния съд в Пловдив миналия септември, че е поръчала на ченге под прикритие убийствата на всичките свои шестима роднини.

Поръчката била за брат й Стойчо и неговите дъщеря Гергана, съпруг и двете му внучета, както и за сина му Георги. Причината било наследство от САЩ, оставено от покойния й баща и милионер Георги Ройдов в размер на около 3-4 милиона щатски долара, твърди прокуратурата. Самата подсъдима категорично отрича да е искала смъртта на родата си с думите: „обвиненията срещу мен са измислени. Ударът и атаката с делото срещу мен идват от неговата болногледачка Недялка Бързакова, която на практика е единствената наследница на милионите на баща ми“. Според държавното обвинение обаче Ройдова е търсила под дърво и камък килър, който да ликвидира всичките й роднини, за да бъде само тя наследница на милионите долари.

Стойчо трябвало да бъде убит с висока доза инсулин, тъй като е диабетик, а останалите трябвало да бъдат умъртвени, докато са заедно на фамилно празненство по повод Гергьовден. Обвинението сочеше, че преди да бъде убит, Стойчо е трябвало да й подпише документ, с който да й прехвърли авоарите на баща им Георги Ройдов. На младини таткото милионер емигрирал за САЩ, където развил успешен бизнес и след смъртта си оставил около 3-4 милиона щатски долара. Парите обаче така и не достигнали до Иванка и нейните наследници, заради което възникнали скандали в родата.

С присъдата на първа инстанция Иванка Ройдова бе оневинена и оправдана по обвиненията, че от 12-ти до 20-ти февруари 2016г. е подбуждала украинец, постоянно живеещ в Пловдив, да отвлече и убие шестимата й роднини. Процесът в Апелативния съд в Пловдив е насрочен за 23 януари.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar