Според американските медии, цитирани от ТАСС, вдовицата на Джон Ленън Йоко Оно всеки път решително се противопоставя на освобождаването на Чапман. Съветът за условно освобождаване отхвърли за 11-и път петиция за за предсрочното освобождаване на Марк Чапман, който застреля британския музикант и съосновател на легендарните „Бийтълс“ Джон Ленън през 1980 г., пише БГНЕС.

65-годишният Чапман получи право на предсрочно освобождаване за първи път през 2000 г., след като излежава първите 20 години от доживотната си присъда. Той ще може да изпрати следващата си молба не по-рано от две години след настоящия отказ.
87-годишната вдовица на Ленън – Йоко Оно, всеки път се противопоставя на освобождаването на Чапман. Съобщава се, че преди сегашното заседание на комисията тя отново изпратила писмо до членовете й, потвърждаващо позицията й.

На 8 декември 1980 г., когато Джон Ленън и съпругата му се връщат у дома, Чапман изстрелва пет куршума в гърба на музиканта. Ленън почина от загуба на кръв по пътя към болницата. Няколко часа преди смъртта си, музикантът дал автограф за Чапман върху обложката на диска „Double Fantasy“. Ленън беше кремиран, а пепелта му беше разпръсната над Central Park в Ню Йорк. Съдът намери Чапман вменяем и го осъди на доживотен затвор.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar