Ефективни присъди за опит за убийство постанови петчленен състав на Варненския окръжен съд за двама подсъдими. На 28 януари 2018 г. след скандал между компании в дискотека „Гетсби“ Галин Минчев и Кристиан Тодоров атакували охранителя Армен Алексанян, който се опитал да ги изведе от заведението. 16-годишният тогава Тодоров държал гарда, докато рецидивистът Минчев го наръгал 15 пъти с нож. Мъжът оцелял само благодарение на оказаната му бърза и адекватна медицинска помощ.

След 250 заседания, купища експертизи и един рестарт заради отвод на прокурора и съдебния състав 39-годишният Минчев бе осъден на 7 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за умишлен опит за убийство по хулигански подбуди. Той трябва да плати 35 000 лв. обезщетение на пострадалия, който искаше 80 000 лв.

Без кръвнина и с 2 години зад решетките се отърва Кристиан Тодоров, който към момента на престъплението е бил непълнолетен. Той бе признат за виновен за грубо нарушение на обществения ред. 20-годишният младеж има солидно криминално досие и наскоро бе осъден от Варненския апелативен съд на 1 г. затвор за палеж на луксозен джип. Към сегашното му наказание му окръжните магистрати приобщиха и обществено порицание, наложено от районните.

Присъдите могат да бъдат протестирани или обжалвани пред в 15-дневен срок.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar