20 години зад решетките

Помагачът му получи 5 г.

Бивш затворник отново ще влезе зад решетките, след като удушил съкилийник. Окръжният съд в Смолян е наложил на 26-годишния Венелин Трампов 20 години затвор при първоначално строг режим. Негов приятел, който му помагал при скриването на трупа, ще лежи 5 години.

Смята се, че убийството е заради гей конфликт. То станало през март м. г. в Смолян. Венелин и убитият Георги Гривнев (41 г.) се познавали от затвора. По-възрастният бил известен сред съкилийниците си като Гергана и с Венелин били двойка.

Зад решетките обаче отношенията им се влошили и Венелин решил да отмъсти на опонента си и когато излезе на свобода да го убие. На 28 март 2019 г. посрещнал Георги пред затворническото общежитие над Смолян, откъдето той бил пуснат.

Отишли на заведение. Когато тръгнали да се прибират, минали покрай неограден имот. Там Венелин нападнал Георги и го удушил. После се обадил на своя приятел Марин. Двамата увили тялото в одеяло, повикали такси и го откарали в околностите на с. Турян. Оставили трупа в гората, покрили го с клони и си тръгнали. После три дни се наливали с алкохол.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar