С разпоредително заседание в понеделник стартира делото срещу 21-годишната танцьорка в нощен клуб и студентка Габриела Медарова от Пловдив. Тя придоби национална известност още този април, когато пияна и дрогирана помля с джипа на приятеля си 11 паркирани коли край блока си. Само месец по-късно Габи удари с юмрук в лицето непозната връстничка в тоалетните на дискотека в града на тепетата, съобщава „Монитор“.

За удара в носа на непознатата Габриела обясни, че й е станало лошо, тъй като била на силни антидепресанти. Това станало на 11 май вечерта. В тоалетната я придружил приятелят й, а на излизане от WC-то пак й станало зле, подпряла се и без да иска с вратата, ударила в лицето другото момиче. То обаче пострадало доста сериозно – имало оток на носа и кръвотечение, а Габриела била закопчана повторно.

За предишния случай от 15 април Габриела се оправда, че нямала пари за такси. Тя работела, като танцьорка, в нощния клуб, а във фаталната вечер на 14 срещу 15 април, била глобена от управителя на заведението. Ядосала се, гаврътнала една водка и се качила на джипа да се прибира. На улицата към жилищния комплекс, където живеела с гаджето си, загубила управление върху мощното возило и се врязала последователно в 11-те паркирани коли. Сред тях била и нейната собствена, която по документи се водела на баба й. Когато направила белята, щетите от която според прокуратурата се изчисляват на 39 755,19 лева, се прибрала вкъщи и от стрес изпушила цигара с марихуана. След първото престъпление от април Габриела бе вкарана в ареста, където престоя седмица, а после бе пусната на свобода срещу парична гаранция от 5 000 лева. Второто престъпление го направила по време на тази гаранция през месец май и отново бе отведена в ареста. Срещу нея прокуратурата е повдигнала общо 4 обвинения – за шофирането под въздействие на алкохол и на наркотици, за помлените 11 коли и за юмрука в лицето на другото момиче.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar