Журналистка е получила заплахи след като участвала в разследване за наркотрафик. На случая с Мария Димитрова от „Зов нюз“ обърнаха внимание разтревожени дори „Репортери без граници“.

„Заплашва ме Манчо Ковачев с нецензурни думи, както и че ще пострадам от нещо. По-късно, в едно интервю, което бе излъчено в „Бивол“, се разбира, че заплахите са за убийство срещу мен и моя издател. Тук искам да кажа, че издателят на Zovnews няма нищо общо с редакционната политика на сайта“, заяви в студиото на Нова тв Мария Димитрова от сайта zovnews.com.

Тя обясни, че става въпрос за разследване на сайта Биволъ, откъдето потърсили Димитрова за съдействие. Тя трябвало да направи интервю с внука на жена, която е задържана в Цюрих по обвинения за наркотрафик. „След излъчването на това интервю, получих тези заплахи. Всичко, което знам по темата, е историята на внука на бабата. Той твърди, че апартаментът им е отнет чрез измама от лицето, което ме заплашва – Манчо Ковачев. След това се налага да връщат пари. Момчето изказа предположение, че бабата е била муле, за да могат да се върнат тези пари“, разказва журналистът Мария Димитрова.

След тези заплахи Мария подава жалби на четири места.

„Има данни, че тази група работи заедно с полицаите. Три от тях са във Враца, а четвъртата – в София. Лично разговарях с Румяна Арнаудова. Това, което ни прави впечатление е, че за бабата, която беше задържана в Цюрих, знаят всички власти, но все още няма раздвижване по този случай. Парадоксалното в случая е, че бабата е подала жалби в прокуратурата и полицията във Враца, но два дни след това тя изчезва и след известно време се получава информацията, че тя е задържана в Цюрих“, сподели още журналистът Мария Димитрова.

Според „Биволъ“ в групата участват братята Манчо и Анри Ковачеви, Никола Георгиев-Циганина и бившият полицай Цветан Благоев.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar