В арненският съд задържа 35-годишен мъж, обвинен за убийството на своята приятелка. Двамата живели на съвместни начала, имат три деца. Жертвата има още три деца.

Престъплението e било разкрито от криминалистите от ОД на МВР във Варна под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Задържаният заровил тялото на жената в двор в къщата, в която живеели край Варна. Между двамата започнала разправия на 31 март около 23 часа, разказва DarikNews. Тогава мъжът нанесъл няколко удара по жената си, след това я душил. След престъплението мъжът инсценирал изчезването на жената.

Сигналът за изчезналата жена подал в Четвърто РУ на МВР във Варна нейният брат. Той съобщил на 2 април тази година, че сестра му е в неизвестност. Тогава тя била обявена за издирване с телеграма на МВР. Роднините на 44-годишната жена също предприели действия за издирването й.

На 2 април около 18,30 часа те съобщили в полицията, че са намерили живеещия с нея на семейни начала мъж в гориста местност зад къщата, където живеели.

Мъжът държал бутилка с киселина, с която искал да се самоубие, но властите успели да предотвратят деянието.

Днес в съдебната зала на Варненския окръжен съд обвиняемият е бил разпитан чрез видеоконферентна връзка от ареста.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar