До 8 години затвор грозят 21-годишна словенка, която е заподозряна за това, че е отрязала ръката си в началото на годината, за да поиска голямо застрахователно обезщетение. В окръжния съд в Любляна се проведоха първите изслушвания преди старта на делото по случая, съобщава Total-slovenia-news.

Подсъдими по него са словенката Юлия Адлешич и 29-годишният й приятел Себастиен Абрамов. Другите двама заподозрени, за които се предполага, че са участвали в схемата, са майката на Абрамов Тинка Хускич Коларич и баща му Горазд Коларич. Бащата не присъства на съдебното заседание, но тъй като обжалва обвинителния акт, съдът прие отсъствието му като правно основание.

Изслушването на Адлешич обаче беше отложено до понеделник, след като адвокатът й предупреди, че в съдебното досие липсва документ, позволяващ на Седин Кичин, местен съдебен прокурор, да води процедура в окръжния съд.

Адлешич, Абрамов и Хускич имат пет обвинения за измами, а Коларич има една. Всички те засягат множество застрахователни компании. За всичко това те са заплашени от до 8 години затвор.

Медиите за първи път съобщиха за историята през март. Абрамов сключва застраховки „Живот и злополука“ за Адлешич с пет застрахователни компании в края на миналата година. През януари, когато застраховките са били валидни и са били платени първите вноски, Адлешич отрязва лявата си ръка точно над китката с циркуляр в дома на Коларич.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar