До 20 години затвор може да получи френският гражданин, обвинен в блудствени действия с три малолетни момичета в балчишкото село Царичино. 63-годишният французин е с постоянна мярка задържане под стража в ареста в Добрич.

Престъплението е извършено в периода от 24 декември 2019 г. до 9 януари 2020 г. в село Царичино, община Балчик, където пенсионираният французин живеел под наем от месец юли 2018 г. Две от жертвите на 63-годишния Ерик са на 11 години, а третото дете е на 10 години. Трите момичета, които са браговчедки, живеят в съседното на Царичино село Кремена.

На брифинг в окръжна прокуратура Добрич днес наблюдаващият случая прокурор Свилена Костова съобщи, че от дома на френския гражданин са иззети като веществени доказателства лаптоп, фотоапарат и два броя USB устройства. Установено е, че той пребивава в село Царевец без да има адресна регистрация на територията на Република България. Първоначално французинът се запознал с родственици на децата, които са му помагали в домакинството, като са почиствали дома му. Mенсионираният французин не е осъждан, но има криминалистическа регистрация във Франция от 2006 г. за отвличане на малолетно лице без използване на измама или насилие и за подкупване на непълнолетно лице, съобщиха още от прокуратурата.

В България той не е влизал в полезрението на полицията – каза директорът на ОД МВР – Добрич старши комисар Никола Панчев.

Прокурор Свилена Костова съобщи още, че сигналът до полицията е бил подаден от длъжностно лице, което работи в учебното заведение, посещавано от децата. По случая е уведомена Агенцията за социално подпомагане в Балчик с оглед предприемане на действия от тяхната компетентност.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar