Дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз е обвинена за подбудителство към обсебване на 98 хил. лв., казаха за „24 часа“ от Районната прокуратура в Пловдив. В сряда участничката във „ВИП Брадър“ беше доведена в полицията, разпитана и освободена с гаранция от 10 хил. лв. Зад решетките за 72 часа е приятелят ѝ, транспортният бос Румен Рончев, с когото има връзка от няколко месеца.

През октомври Мегз обявила в полицията, че джипът ѝ мерцедес G350 е откраднат от паркинг на заведение в Пловдив. Криминалистите започнали разследване по случая. Возилото не е нейно. Взето е на лизинг от „Софавто“. Фирмата е на Тони Златков, баща на отвлечения през август 2017 г. Адриан Златков. Дизайнерката обаче не плащала вноските, защото имала финансови затруднения.

Преди дни криминалисти от Пловдив открили части от същия джип в имот на близки на Румен Рончев и Мегз, научи „24 часа“. Двигателят бил сменен, липсвали части. Вероятно машината е продавана на части на нелегалния пазар. Тогава станало ясно, че Мегз е излъгала за кражбата на лизинговата кола, която е била и застрахована. Освен Мегз и гаджето ѝ с обвинение е нейният братовчед Антон Лесов, който подал сигнала в полицията.

Мегз стана известна с участието си във „ВИП Брадър“ през 2017 г. Тогава тя се обяви за българската Ким Кардашиян. Носителка е на наградата „Златната игла“ и има две марки за дрехи. Позната е в светскит е среди с връзките си с известни мъже.

Последният приятел на дизайнерката е Румен Рончев, който е в ареста заради измамата с джипа. Той е един от собствениците на транспортната фирма „Розова долина екс“. Тя е член на съюза на международните превозвачи, които ще протестират в Брюксел срещу условията на труд за шофьорите, които ще бъдат гласувани в Европейския парламент. Самата Мегз преди дни публикува във фейсбук обява, с която фирмата на гаджето ѝ търси работници. След серия от негативни коментари обаче тя е изтрита.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar