Кралица Елизабет II ще представи в четвъртък законодателната програма на премиера Борис Джонсън, включваща обещание да върне в парламента преди Коледа законопроекта за оттеглянето от ЕС, съобщи Ройтерс. Обединеното кралство трябва да напусне ЕС на 31 януари.

Речта на кралицата, написана от правителството, представя подробно всички законопроекти, които то планира да прокара през предстоящата година. Монархът я прочита от трона в позлатената зала на Камарата на лордовете. Това ще е втората реч за кралицата за два месеца. Тя вече прочете една на 14 октомври, малко преди да бъдат свикани предсрочните избори.

Джонсън нарушил собствената си забрана да пие алкохол след победата си на изборите, която отпразнувал с рокзвездата Мик Джагър, принцеса Беатрис и други знаменитости, разкриха британски медии. Той се прегърнал с бившия премиер Дейвид Камерън, който го поздравил за „невероятния успех“.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин пък пое отговорност за загубата и призна, че часът на партията му ще настъпи отново, но при друг лидер.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar