Делото за отнемане имущесто за 4,2 млн. лева на Братя Галеви, което се води от 2012 г. в Окръжния съд в Кюстендил, ще продължи през февруари догодина, обявиха от състава.

Досега са проведени над 40 заседания, а финалът на процеса не е близо, посочват магистрати.

Съдът издаде на три вещи лица удостоверение, с което да получат достъп до банкови сметки на двама от ответниците по делото.

Оказа се, че съдебна поръчка относно разпит на двама свидетели на Сейшелите не е изпълнена от компетентния орган на тази република. Беше определен краен срок за изпълнението й, като съдът счете, че събирането на тези доказателства представлява особена трудност. Очаква се тази поръчка да бъде изпълнена до следващото заседание по делото за 21.02.2020 г.

Делото е заведено от известната тогава като комисията „Кушлев“ срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества, като самият иск е мотивиран на 800 страници.

Двамата бизнесмени са в неизвестност от май 2012 година, след като влезе в сила присъдата за по 5 години затвор и за двамата за организиране и ръководене на престъпна група.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar