Делото за побоя над секретаря на закрития български клуб в Битоля Христиан Пендиков отново бе отложено – за 12 юли. Причината бе адвокатът на обвиняемия, който демонстративно напусна залата, след като съдът не уважи негово искане.

Вижте още в прякото включване на Иво Никодимов от Охрид

Самият Христиан Пендиков лично се яви в съда днес, за да бъде изслушан и се срещна очи в очи с нападателя си – Илия Спасески. Адвокатът на Спасески поиска делото да бъде отложено, защото прокуратурата в Охрид представи нови доказателства – цялата медицинска документация за лечението на Христиан Пендиков в България.

Защитата поиска време да се запознае с тези документи и да привлече на своя страна специалисти, които да преценят какви травми са нанесени по Пендиков. Съдът обаче отказа да разглежда това искане, вследствие на което адвокатът на Спасески напусна залата и остави без защита, което принуди съда да отложи делото за 12 юли.

Самият Христиан Пендиков заяви, че се надява на 12 юли отново да е в съдебната зала.

На предишното заседание в началото на април Илия Спасески пожела да даде лични обяснения, заяви, че се самоопределя като македонец и не се признава за виновен.Според показанията на Пендиков вечерта на 19 януари Илия Спасески го е задържал, а друг, непознат на пострадалия, нанесъл първия удар с бокс в лицето.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar