Руските футболисти Александър Кокорин и Павел Мамаев бяха признати за виновни по обвинение в хулиганство и побой, съобщи ТАСС. Съдът в Москва им наложи присъди съответно за 18 и 17 месеца лишаване от свобода в затвор при общ режим.

Наказанието идва, след като Кокорин и Мамаев заедно с други лица са влезли в кафе в руската столица и са спречкали с един от присъстващите, който им направил забележка. Според ТАСС Кокорин взел стол и започнал да удря човека.

Потърпевшият бил високопоставеният държавен служител Денис Пак – директор на департамента по автомобилна промишленост и железопътно строителство в Министерството на промишлеността и търговията.

Двамата футболисти бяха арестувани на 11 октомври 2018 г., след което започна разследване по случая. Кокорин и Мамаев ще останат под наблюдение, докато влязат в сила присъдите.

Футболистите обаче могат да излязат от затвора още в началото на другата година, тъй като съдът взима всеки ден от задържането им до края на разследването с тежест от ден и половина при намаляването на присъдите им.

Действията на Кокорин и Мамаев веднага доведоха до изхвърлянето им от националния отбор на Русия. Двамата са известни с непристойното си поведени като малко след европейското във Франция през 2016 г. те бяха в центъра на купон в Монте Карло. Кокорин и Мамаев поръчали 500 бутилки шампанско по 500 евро и се забавлявали под звуците на руския химн.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar