В Берлин започна грандиозен процес срещу учителя по математика Щефан Р., обвинен в канибализъм, предава EA Daily.

Според разследването учителят с хомосексуални наклонности се е срещнал с бъдещата жертва – монтьор на електропроводи за високо напрежение – в онлайн чат за запознанства.

По време на първата си физическа среща Щефан убил сексуалния си партньор, а след това сварил част от тялото му и го изял, „за да получи сексуално удовлетворение“, пише „Фокус“.

Учителят е в ареста от ноември 2020 г. (престъплението е извършено през септември миналата година). Прокуратурата изхожда от „садистко-канибалистичната сексуална мотивация“ на извършителя.

Берлинското министерство на образованието се фокусира върху факта, че Щефан Р. е работил в частно, а не в държавно училище в Панков (столично предградие).

Германските граждани обаче са възмутени как човек с такива умствени увреждания може да бъде допуснат до процеса на обучение на деца.

Във връзка с началото на процеса германските журналисти припомнят подобно престъпление от 2001 г., останало в историята като случая с „канибала фон Ротенбург“. По професия компютърен техник, насилникът се запознал с бъдещата си жертва е интернет.

На срещата му отрязъл половия орган и го изял. Жертвата починала от загуба на кръв.

В същото време на процеса мъжът твърдеше, че е извършил жестокото действие „по пряко искане“ на жертвата. Наказателното дело приключи с доживотен затвор.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar