Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост срещу 36-годишния шофьор, убил четирима души при гонка в центъра на каварненското село Белгун, съобщава БНТ.

От Апелативната прокуратура във Варна посочват, че причината за катастрофата е висока скорост и загуба на управление на автомобила.

Припомняме, тежкият инцидент стана вчера. Загинаха майка с две деца на 1 и 12 години, както и 41-годишен мъж. Те са били на тротоара до читалището в селото, когато ги връхлита колата.

В критично състояние в болница бяха откарани третото дете на семейството – 8-годишно момче, както и самият водач. Към момента те са в по-добро състояние.

Разследването се води под надзора на Окръжната прокуратура в Добрич. Предстои да се изяснят причините за катастрофата.

Шофьорът е правоспособен от 7 години. Не са му налагани глоби и наказания по закона за движение по пътищата. МПС-то е преминало годишен технически преглед и има валидна застраховка гражданска отговорност.

По информация на прокуратурата няма данни за психически отклонения на шофьора. Очаква се до два дни да бъдат готови резултатите от кръвните му проби за алкохол и наркотици. Експертизата за скоростта, с която се е движил, пък се очаква най-рано след 10 дни.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar