Четирима мъже взривиха банкомат, намиращ се в центъра на Сапарева баня в четвъртък около 3.30 часа. Незабавно към местопроизшествието са насочени полицейски екипи от РУ Дупница и ОДМВР Кюстендил. Работата по установяване на факти и обстоятелства, свързани с инцидента, и извършителите продължава на територията на Кюстендилска и Пернишка област, участват полицейски служители и служители на жандармерията и СОБТ. Уведомена е прокуратурата.

„Банкомата е собственост на ДСК. Предполагаме, че отрадната сума пари е голяма, но точно каква тепърва ще се установява“, коментираха започнати със случая.

През последните няколко месеца това седми взривен и обран банкомат на територията на страната. По данни от полицията, вече е намерен джипа на престъпниците. Самите бандити се крият в гората край село Боснек и спецполицаи претърсват района. Операцията се извършва под ръководството лично на главния секретар на МВР Младен Маринов.

По негови думи след преследване и заградителни мероприятия полицаите са засекли автомобила, с който е извършено престъплението и извършителите. Те са преминали през полицейските блокади. „Обирджиите са минали през дерето на реката и сега се укриват в гората. Има един задържан. Други трима се издирват. Може да са въоръжени. Продължават огледите на адресите на извършителите. Това са хората, които са замесени в част от обирите на банкомати, но не са само те“, коментира пред журналисти Младен Маринов. Издирването на извършителите продължава.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar