• Поля Малинова разказа за побоя пред Нова тв. СНИМКИ: НОВА ТВ
  • Това е една от джаджите, за която фирмите спорят. СНИМКИ: https://turbodecoder.com/

Приятелката на единия подозира другия за поръчката

Война между братя, които се занимават с ключарски бизнес, е сред версиите за побоя с чукове над Димитър Ивайлов.

46-годишният мъж бил нападнат от двама маскирани посред бял ден на 11 юни в София на ул. „Инж. Иван Иванов“ и бул. „Сливница“, където има и много камери. В сряда приятелката му Поля Малинова, която станала свидетел на жестоката атака, обяви по Нова тв, че поръчката идва от конкуренти.

Дали е така, тепърва ще се изяснява. Проверка на „24 часа“ показа, че Димитър и брат му Георги

от години водят

дела за патент

на специфични

ключове

за отваряне на коли и брави. Самата Поля пускала няколко жалби срещу Георги и Даниел Атанасов.

Историята на конфликта започнала през март 2014 г. Тогава фирма „Лъкилокс“ ООД продала на „Алегро 7“ ЕООД турбодекодер. Джаджата е специфична, патентована от „Лъкилокс“ и идеята е „Алегро 7“ да е дистрибутор. Първата фирма е свързана с Георги Ивайлов и Даниел Атанасов, а втората е близка до Димитър Ивайлов. Тъй като договор не се подписал, а почват спорове пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), се появява и нова фирма – „Алегро ТД 7“. Двете дружества, близки до Димитър, пуснали своя джаджа, доста подобна на турбодекодера, кръстена продекодер.

Всяка компания настоявала, че има авторски продукт, има спор дори за подобни имена на сайтовете и заблуждаващи съобщения в тях.

В крайна сметка КЗК решила, че няма нарушения, а Върховният административен съд потвърдил.

Междувременно обаче започнали лични конфликти извън съдебната зала. Любопитното е, че,

поне според

сигналите ѝ,

жертвата е Поля,

а не нейният

приятел

Жената също има 2 фирми за ключарски услуги. В едната е съдружник с Димитър, но само с 10%. Тя твърди, че на 1 юни 2019 г. Георги и Даниел сложили лепило в бравата на дома ѝ, където живее заедно с Димитър. В сигнала си до полицията пише, че двамата спукали и гумата на колата ѝ. Разследващите обаче не открили данни те да са виновни.

На 7 февруари м.г. пък била заплашена с думите „Какво ме следиш, ма. Ще те убия“. По случая е образувано дело, но няма обвиняем.

Конфликтът с Георги обаче продължил на 13 април 2020 г. Тогава той пристигнал пред работното ѝ място. Показвал неприлични жестове, с ръка дори демонстрирал отрязване на глава. Поля пак подала сигнал в полицията и Георги получил предупредителен протокол.

Така се стигнало до 11 юни т.г. Димитър и Поля спрели с автомобила си пред магазин, за да пазаруват. Той влязъл, а тя го чакала в колата. Когато мъжът се надвесил над багажника, за да остави покупките, бил нападнат с чукове. Жената ги видяла първо в стъклото за обратно виждане. Тя помислила, че ги ограбват. Затова излязла от автомобила и отворила задната врата, за да вземе чанта, в която имало много пари. „Затваряйки я, видях, че един от маскираните нападатели държи чук“, раказа тя и обясни как опитала да отблъсне единия агресор, а през това време другият урял с чук в главата Димитър.

Поля също отнесла няколко удара, а

мъжете сами

прекратили

атаката

Димитър е с множество фрактури по краката и главата, опериран е, но за щастие, очните му ябълки не са засегнати.

Тя не видяла лицата на нападателите, но подозирала конкуренти в бизнеса, с които от години са в конфликт. Описа пред „Нова тв“, без да назовава имена, именно жалбите срещу Георги Ивайлов и Даниел Атанасов.

От СДВР разследват случая, а Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство. Засега няма задържани.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar