[email protected]

  • Обърнете внимание защо в „Откраднат живот“ от докторка с престилка с къс ръкав слага такава с дълъг, казва адвокатът ѝ Антон Станков
  • Адвокатът на актьора Ина Лулчева: Ще решим кога и дали ще предприемем действия

Актрисата Диана Димитрова още не е решила дали ще обжалва отказа на Софийската районна прокуратура да образува дело за насилие върху нея.

Адвокатът ѝ Антон Станков обясни пред „24 часа“, че няма срок, в който да го направи. А и тепърва ще се запознават с експертизата на снимките с посиненото лице на актрисата, която е извършена при прокурорската проверка.

Димитрова публикува фотосите във фейсбук на 28 ноември 2022 г. и заговори за насилие върху нея, но без име. После, при всяка поява в медии, актрисата потвърждаваше слуха без име, но с отделен насочващ детайл, че говори за колегата си Юлиан Вергов, с когото изиграха главни роли в сериала „Откраднат живот“. Тя обаче все го наричаше „лицето“.

Новината, че прокуратурата отказва да образува дело порали липса на доказателства, отново дойде от Диана Димитрова. Във фейсбук тя пусна постановлението на прокурор Иво Боев.

Според Антон Станков, който е бивш правосъден министър, било странно, че в постановлението се коментирали „хулигански подбуди“ при деянието, а за да има такива, то трябвало да е било извършено пред публика. Адвокатът на актрисата смята, че

не бил достатъчно изследван механизмът на удара в главата

Той дори прибягва до сцени от сериала „Откраднат живот“: „Обърнете внимание защо от докторка, която е с престилка с къс ръкав, в един момент слага престилка с дълъг ръкав.“ Обяснението му е в твърденията на клиентката му, че единият удар бил в лявата ѝ ръка.

„Ще решим дали и кога ще предприем някакви действия“, обясни пред „24 часа“ и адвокат Ина Лулчева. Тя пък представлява Юлиан Вергов. Той може да съди колежката си за клевета, ако реши. По думите на Лулчева не зависело от това дали отсрещната страна ще обжалва отказа на прокуратурата, чийто препис адвокатката е поискала.

Каквато и да е истината, ако актрисата е била ритната по лицето от колегата си на 14 ноември 2017 г.,

е трябвало да подаде частна жалба в съда

до ноември 2020 г. Защото давностният срок на подобно деяние е 3 години. Било е необходимо и да си извади медицинско свидетелство за синините по ръката и лицето, което тя не е сторила. Актрисата има само снимки на посинената си лява скула и синина на лявата ръка. Това пък са трите извода в постановлението на прокурор Иво Боев.

Антон Станков обяснява, че клиентката му не си е извадила медицинско, защото върху нея бил упражнен натиск от човек от продукцията „Откраднат живот“.

Причината за отказа да се образува дело е, че при проверката не се събират доказателства, че актрисата е ударена от Вергов.

Имало е и свидетели на разправията между двамата

на 14 ноември 2017 г. в гардеробната в киноцентъра „Бояна“, построена за снимките на „Откраднат живот“. Това е художничката по костюмите Велина Павлова, която отрича да е видяла Вергов да е ритнал Диана. Актрисата настоявала пред Велина, че той я е ритнал. Свидетелката обаче е била категорична, че не е вярно и не е видяла нищо подобно.

Пред разследващия полицай през януари 2023 г. Диана описала инцидента така:

С двете си ръце Вергов сграбчил Димитрова за предмишниците, повдигнал я и след това я блъснал в стената. После силно я избутал, след което тя паднала върху близката дъска за гладене. След това се прибилжил и с крак я изритал в лявото рамо и плешка, което ѝ причинило силна болка. След това се опитал да я изрита втори път, но

тя успяла да

хване крака му

Все пак Вергов се отскубнал и я ритнал така, че подметката на обувката му, която била с грайфери, попаднала в лявата част на лицето ѝ в областта на скулата и лявото ухо. От удара Димитрова изпитала силна болка.

Обяснение дал и Вергов. Той казва нещо съвсем различно.

Двамата действително били

в добри

професионални

и приятелски

отношения, но не

и интимни,

както твърди актрисата. Силно изненадан бил, че Димитрова, която познавала дъщеря му, поддържала комуникация с нея. Ден преди снимките, които били на 14 ноември 2017 г., той попаднал на чат между двете. Афектирал се, защото не харесал коментарите на Диана по адрес на семейството му. След снимките на 14 ноември казал на Диана, че не желае да комуникира с нея освен чисто професионално, и пожелал тя да спре да общува с дъщеря му. После се отправил към гардеробната. Димитрова го последвала. В състояние на афект ѝ повишил тон и я избутал настрани, защото тя се опитала да го спре да излезе от помещението. Категорично заявява, че макар да е бил афектиран, никога не я е удрял, блъскал или ритал. Заявеното от нея не отговаряло на истината. След конфликта двамата продължили да снимат.

И тъй като

случаят е дума

срещу дума,

от изключително значение се оказват показанията на Велина Павлова – художничката по костюмите на „Откраднат живот“.

Според твърденията на актрисата Павлова напуснала гардеробната, защото тя я е помолила да излезе, когато двамата с Вергов влезли в помещението.

Попова обаче казва друго. Че не е излязла, а е присъствала на разправията и станала пряк свидетел. Тя разказва

трета версия

на случилото се в гримьорната. Първо влязъл Вергов, който започнал да се преоблича. След него влязла Димитрова, плачейки и с размазан грим. Тя се вкопчила във Вергов, хванала го за дрехите и започнала да се извинява. Той обаче мълчал и не искал да разговаря с колежката си. Избутал я настрани, при което тя залитнала и паднала между щендерите с дрехи за продукцията. Мълчаливо Вергов излязъл.

Велина Павлова се впуснала веднага да ѝ помогне. Диана Димитрова плачела и се държала за лицето. Казала, че Вергов я ритнал. Павлова много се изненадала, защото не била видяла нищо подобно, а е пряк свидетел на случката. Тогава влезли и още двама от продукцията, които се опитали да успокоят актрисата. По лицето ѝ нямало видими следи от травми, а само размазан грим. Гримьорката я напръскала със спрей, за да не ѝ се образува оток.

Двамата души от продукцията също са разпитани при проверката.

Четете утре в „24 часа“ първите думи на Юлиан Вергов след скандала

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar