32-годишна жена от Сандански закла безмилостно двете си малки деца с кухненския нож след скандал със съпруга си в четвъртък вечерта. Кристина Дунчева е била в развод със съпруга си Георги Трайков, от когото са момиченцето, на 3 г., и момченцето, на 5 г. Предполага се, че е убила децата си в момент на силен афект и за да отмъсти на мъжа си, който излязъл след скандала.
Двамата живеели с децата си в къща в центъра на града, под пл. „България“, заедно с родителите на Георги. Сигналът до полицията за убийството на децата е подаден от тях. Разследващите веднага пристигнали в къщата и задържали Кристина като заподозряна за кървавото престъпление. Доскоро жената е била безработна, но на семейството не са липсвали пари, научи „24 часа“. Мъжът работел и се грижел за тях. От 3 месеца чрез Бюрото по труда й предложили работа и тя приела. Кристина е с висше образование. Завършила е УНСС. Преди това е учила в земеделската гимназия в Сандански. Преди години е работила като младши експерт в Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“. Съпругът също е висшист.
Напоследък двамата често се карали, разказаха местните след трагедията. Георги бил известен със склонността си към други жени и Кристина знаела за изневерите му, но винаги му прощавала заради децата.
Освен Кристина в местното районно управление бяха отведени родителите на мъжа , както и той. В четвъртък от МВР и прокуратурата не дадоха информация по случая.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar