Остро осъждаме поведението на вътрешния министър и искаме да дойде в парламента, за да обясни какви действия са предприети по случая в Шумен. Това обяви на брифинг в НС зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той коментира съобщението на прокуратурата, че Областната дирекция на МВР-Шумен е изискала документи от БСП, без те да са били обект на проверката на Районната прокуратура.
МВР се ползва за политически натиск, категоричен бе Стойнев. Това е скандално и неприемливо, заявяват от левицата. От БСП настояват вътрешният министър да се запознае с доклада на Прокуратурата и да предприеме конкретни действие. Няма как да се преглътне подобно нещо, каза още Драгомир Стойнев.
По думите му някой си е превишил правомощията, някой не е изпълнил предписанията на прокуратурата, а си е измислил допълнителни действия, за да събира информация за политически противник. Няма как да толерираме това, не скри възмущението си социалистът.
Според Стойнев става въпрос за политическа инициатива на някого и целта е всяване на страх сред членовете и симпатизантите на БСП. На въпрос дали левицата ще иска оставка на министъра на вътрешните работи, Драгомир Стойнев заяви: „Господин Радев е човекът, който трябва да каже какво ще предприеме и дали ще се извини“. Според него министърът трябва да се извини защото е подвел медиите и ги е излъгал.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar